Брюкселските гофрети са ми любими и не помня да съм правила друг вид. Още в началото, когато си избирах рецепта, предпочетох тази, защото е без набухватели. Вкусът и меката, пухкава структура се постигат единствено с помощта на съставките и технологията. Представям ви моя вариант, в който не се влагат млечни продукти - прясното мляко замених с мляко от шам-фъстък, а кравето масло - с кокосово. Нека видим как става:
Доза за 5-6 гофрети:
1 яйце (M или L),
150 мл мляко (от
шам-фъстък),
100 г масло,
100 г масло,
1 с.л. масло,
няколко капки ванилова есенция,
щипка сол;
Разбивам жълтъка с млякото,
добавям солта, есенцията, брашното, бъркам, добавям и маслото, бъркам. Слага се
вид твърдо масло, но омекнало, на малки порцийки/трохи.
В случая кокосовото масло го взимам с чаена лъжица под формата на стърготини.
След това включвам гофретника и
започвам да разбивам белтъка. Като стане на пяна, го добавям с лъжица с леки
движения към другата смес, така че да се запази обемът. Сместа трябва да е
по-скоро течна.
Добър апетит! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Вашият коментар: